wat zijn zorgeieren nou eigenlijk?

Zorgeieren zijn scharreleieren die worden geproduceerd met zorg voor mens, dier en milieu.

De scharrelkippen leven op een zorgboerderij. Dit is een boerderij waar de boerenfamilie samen werkt met hulpboeren. Hulpboeren zijn mensen met een (verstandelijke) beperking die onder begeleiding vele dagelijkse werkzaamheden op de boerderij mee verrichten.

rechtstreeks naar afnemer

Boerderij Wienes verpakt de eieren rechtstreeks voor haar afzetkanalen. Dit betekent dat ze vanuit de boerderij meteen naar de afnemer gaan. Dus lekker vers voor u verpakt.

Lekker vers

Eieren van Boerderij Wienes zijn lekkere verse eieren, verpakt met aandacht voor mens, dier en milieu. Boerderij Wienes staat voor boeren met zorg!

heerlijk scharrelen

De eieren van deze kippen voldoen aan het Milieukeur. Dit betekent dat er vele extra eisen zijn die goed zijn voor dierwelzijn en milieu. Zo hebben de scharreldieren extra ruimte ter beschikking en houdt de boerin met energieverbruik en vele andere zaken zoveel mogelijk rekening met de omgeving.
Tevens is er langs de stal een boomgaard aangelegd, waar de kippen overdag onbeperkt gebruik van kunnen maken. Zo kunnen zij als ze zin hebben heerlijk scharrelen in de open lucht. En dit met een hele snavel, want die laten wij geheel intact.